Az FIA elnökének példátlan összefogásban részesül

Az FIA elnökének példátlan összefogásban részesül
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Az észak- és dél-amerikai tagszervezetek és szövetségek közös levélben fejezték ki támogatásukat Mohammed ben Sulayem mellett, és jogi lépéseket javasolnak a „rágalmazók” ellen.

Az utóbbi hetekben Mohammed ben Sulayem, az FIA elnöke két vizsgálatban is érintett volt. Panasz érkezett arra vonatkozóan, hogy beavatkozni próbált a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíj eredményébe az Alonso büntetése kapcsán, valamint hogy manipulálta volna a Las Vegas-i pálya homologizációját. Az FIA végül felmentette Ben Sulayemet a vádak alól.

Az észak- és dél-amerikai FIA-klubok és sportszövetségek közös levélben kiálltak az elnök mellett, és jogi lépéseket javasoltak azokkal szemben, akik rágalmazták a szövetséget és vezetését. Az Etikai Bizottság felmentette Ben Sulayemet, és erősítette meg bizalmát iránta.

A nyilatkozat több mint harminc észak- és dél-amerikai tagszervezet képviselője aláírásával jelent meg, köztük Fabiana Ecclestone is, aki az FIA sportokért felelős dél-amerikai alelnöke. A sajtóban felmerült, hogy Fabiana Ecclestone a jövőben akár az FIA elnöki pozíciójára is pályázhat.

Az FIA elnökének ügye továbbra is figyelemre méltó, de az eddigi vizsgálatok és támogatások fényében egyelőre nincs konkrét terhelő bizonyíték felmerülve a személye ellen.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések